Wegański koktajl kokosowo-truskawkowy



/ przepis własny, porcja dla 1 osoby/


- 150 ml wody kokosowej
- 50 ml mleka kokosowego
- 1 łyżeczka syropu z agawy (można pominąć)
- garść truskawek (świeżych lub mrożonych)

Truskawki myję, pozbawiam szypułek i wrzucam do blendera.
Wlewam również wodę, mleko kokosowe i syrop. Wszystko dokładnie miksuję i przelewam do szklanki lub szklanej butelki.
Na zdrowie! :-)

Ps: Zamiast świeżych truskawek czasem używam mrożonych (nie rozmrażam ich przed dodaniem do koktajlu).


Śledź mój profil na Facebooku i  Instagramie!

______________________________♥____________________________



3 komentarze

Dziękuję za komentarz. Wszystkie z uwagą czytam, choć nie zawsze mogę odpisać. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na maila waniliowachmurka@gmail.com
Zapraszam też na fanpejdż Waniliowej Chmurki na Facebooku.

jestem na instagramie